Det var Oline Sørensdatter Bie som startet opp Cafe- og losjihus i disse lokalene allerede i 1812. Det har i alle år, med unntak av en liten periode på 1970 – 80-tallet, vært drevet kafé her. På slutten av 1800 – tallet kjøpte Grimstad Totalavholdsforening bygningen, utvidet med det vi i dag kaller Nøgterhedens Sal og startet opp Nøgterhedens Cafe.

Huset har blitt brukt og brukes fortsatt til sammenkomster for alle livets anledninger. Café Ibsen gjennomgikk på 1960 – 70-tallet, i likhet med mange andre gamle hus i området, en «fornyelse» ved at det ble satt inn store panoramavinduer, lagt gulvbelegg på gammelt plankegulv, og plater på det gamle tømmeret på veggene. Huset ble overtatt av dagens eiere i 2007 og har siden da gjennomgått et restaureringsarbeid som både har vært tidkrevende og utfordrende.

Bak «moderne» byggematerialer fant vi heldigvis tilbake til husets sjel, nemlig tømmer, brede gulvplanker, skjeve tak og en usedvanlig god atmosfære. Vi håper du trives og finner roen i disse unike rommene her hos oss. Nyt god mat og drikke, kos dere med hverandre og ha en fin opplevelse. Det har mange generasjoner gjort før deg.

%d bloggere liker dette: